Sterretjesweiden op alle begraafplaatsen in Ranst

Sinds kort zijn er sterretjesweiden aangelegd op de begraafplaatsen van alle deelgemeenten van Ranst. Een sterretjesweide is een plaats waar ouders hun doodgeboren kinderen kunnen herdenken. Volgens schepen van begraafplaatsen Jef Verhaegen hebben ouders immers vaak nood aan een door de gemeenschap erkende plek om hun baby te kunnen herdenken. Bij de komst van een baby zijn ouders -letterlijk en figuurlijk- in blijde verwachting. Wanneer het dan toch misloopt en het kind levensloos geboren wordt, betekent dit een groot verlies voor ouders en familieleden. Een sterretjesweide kan dit verlies dan mogelijk verzachten en biedt deze ouders een persoonlijk herdenkplekje. Ook voor oudere broertjes of zusjes kan zo een plek troost bieden en helpen bij het verwerkingsproces.

We zijn bij Open Vld Ranst tevreden dat er nu sterretjesweiden zijn in alle deelgemeenten, al hopen we vooral dat deze niet vaak gebruikt hoeft te worden.