Verbouwing militaire loodsen aan Van Den Nestlaan

Volgende week begint de verbouwing van twee voormalige militaire loodsen in de Van Den Nestlaan. In deze loodsen zullen tegen 2020 de technische dienst en een gedeelte van de administratie ondergebracht worden. Tijdens de werkzaamheden zullen we er proberen voor te zorgen dat de oude militaire look zo veel mogelijk behouden blijft.

Voor de werken zullen starten, gingen er al enkele jaren van plannen en voorbereidingen aan vooraf. Enkele jaren geleden werden de gebouwen aangekocht en ze zullen nu grotendeels ingevuld worden door de technische dienst van de gemeente.  Bovendien zullen er ook kantoren worden voorzien. Zowel de administratie van de technische dienst, de dienst ruimtelijke ordening en milieu en het gemeentelijk archief verhuizen naar de site aan de Van Den Nestlaan. Een belangrijke eerste ingreep wordt de vervanging van het dak omdat het huidige dak dringend aan vervanging toe is en asbest bevat.

De werken zullen bovendien gebeuren met het grootste respect voor de erfgoedwaarde van de site. Aan de inkomhal komt een groot kunstwerk van de Ranstse kunstenares Veronique Van Asch. Dit werk bevat keramieken klaprozen die gelinkt worden aan de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Dit kunstwerk zal zeker passen in de huidige site met militaire look.